Over ons

Wie wij zijn

Leuk kennis te maken!

Wij zijn Olav Rune Seljeset en Eline Koopman

Olav Rune is geboren in Horningdal in Noorwegen. En ik ben geboren in Hoofddorp in Nederland.

Olav Rune is geboren in Horningdal in Noorwegen. En ik ben geboren in Hoofddorp in Nederland.

Olav Rune is opgegroeid tussen de paarden. Zijn grootvader, opa en vader zijn altijd erg fanatiek geweest in de fokkerij van het fjordenpaard. Olav Rune heeft dit enthousiaste van zijn voorouders geërfd. Hij was 18 jaar toen hij voor het eerst een hengst uitbracht op de keuring in Nordfjordeid. En tot op de dag van vandaag is hij nog altijd te vinden rond om de paarden en vindt hij het nog steeds leuk om hengsten voor te bereiden op de hengsten keuring.

Ik was 5 jaar toen ik voor het eerst met paarden in aanraking kwam. Vanaf mijn 15de  werk ik met fjordenpaarden op een instelling voor mensen met epilepsie (Stichting epilepsie instellingen Nederland)

Mijn interesse in het fjordenpaard is erg groot. Ik ben opgeleid om  paardrijlessen te mogen geven met specialisatie op mensen met een beperking. Verder ben ik jury bij het Nederlandse fjordenpaarden stamboek in exterieur, dressuur, springen, mennen en de verrichtingsproeven.

In mijn vrije tijd reis ik graag af naar andere landen om daar naar hengstenkeuringen te gaan. Op één van deze reizen kwam ik Olav Rune tegen. Sinds die tijd delen we lief en leed. En vooral de passie voor het fjordenpaard!

Ik wil heel graag andere mensen laten ontdekken hoe mooi het leven met paarden is.

Zie je, jezelf al over de openvlaktes galopperen? De nauwe interactie tussen de ruiter en het paard. De wind die door je haren waait, het geluid van galopperende paarden hoeven. Even helemaal één worden met de natuur, het paard en jezelf.

Olav en Eline

Owners of Hingarden Stall

Onze paarden

Onze paarden

Wij hebben voornamelijk Noorse paardenrassen op onze stal. De meest bekende is natuurlijk het fjordenpaard. Maar ken je ook de dølahest? De dølahest is een minder bekent ras. Het zijn stevige werkpaarden met een eerlijk en rustig karakter. Wij zijn erg trots op onze paarden en stellen ze dan ook graag even voor;

Anitra

Een fjordenmerrie, en de allerliefste kinderpony die je maar wensen kan.

Lizzy

Een fjordenmerrie, die er echt van kan genieten als ze mee mag op een buitenrit.

Eli

Een Hannoveraanse merrie, zij is het enigste niet Noorse ras.

Borka

Een Dølahest merrie, die het meest geniet als ze geknuffeld en gepoetst wordt.

Ralph

Een fjorden ruin, hij is nog jong en moet nog veel leren. Maar het lijkt erop dat het wel een grote kindervriend gaat worden.

Runegard

Een fjorden ruin, hij is nog jong, en moet nog veel leren. Hij vind het heerlijk om te werken en doet altijd erg goed zijn best.

Wyomi

Een fjorden merrie, zij was eigenlijk met pensioen, maar kon niet goed wennen aan helemaal niets doen. Dus loopt ze af en toe nog steeds mee met een paardrijles of een rustige buitenrit.

Emma Emmeline en Hiawtha

Een dølahest merrie en een fjorden ruin, beide zijn nog te jong om te mogen werken.

Hingarden Stall

Welkom op onze boerderij

De boerderij / stal

De boerderij stamt uit ongeveer 1900.

Tussen 1984 en 2001 waren er geen dieren op de boerderij. De vorige eigenaar van de boerderij was een oudere man die niet langer voor de dieren kon zorgen.

Olav Rune kocht de boerderij in 2000. De boerderij was verwaarloosd en moest drastisch worden gerenoveerd.

We zijn nog steeds bezig met de renovaties tot op de dag van vandaag.

Vanaf 2001 kwamen er weer schapen, varkens en paarden op de boerderij wonen.

Op dit moment zijn er alleen paarden hier.